A Print Index Bt., a romániai Autocom Srl. együttműködésével, lehetőséget teremtett hogy az eddig javíthatatlannak hitt mátrix nyomtatófejeket, olcsón és megbízható minőségben eredeti állapotába visszaállítsa. Célunk, hogy a több éves mátrix nyomtatófej javításában szerzett tapasztalatunkat a magyar piacon is érvényesítsük. Jelenleg több mint 150 típusú nyomtatófej javítását tudjuk elvállalni. Ezek közül említem az Epson, Star, Citizen, Panasonic, NEC, Seikosha, Mannesman típusokat.
Az általunk használt technológia kevésbé ismert Európában, de bevált módszerként alkalmazzák az USA-ban, Kanadában, Thaiföldön, Svájcban, Angliában, Indiában, Bulgáriában. Számos érv szól a javított nyomtatófejek használata mellett:
  1. Pénzt takarít meg. A javított mátrix nyomtatófejek mintegy 30-40 %-kal olcsóbbak mint egy új.
  2. Minősége megegyezik vagy megbízhatóbb mint egy gyári, szalagon készült társáé, mivel minden nyomtatófej egyedileg, kézzel javított; a szakember munkája garantálja a minőséget.
  3. Időt takarít meg. Egyes mátrix nyomtatófej beszerzése időigényes. Általunk pár nap alatt (vagy azonnal, típustól függően) kézbe kaphatja a megjavított nyomtatófejet. Ugyanakkor nem kell több helyre szaladgálni, különböző típus esetében nálunk mindenre talál megoldást.
  4. Egyes mátrix nyomtatókhoz nyomtatófejet már a gyártó sem biztosít. Nem kell kidobni a nyomtatót, szinte minden nyomtatófejet megjavítunk.
  5. Az elvégzett javításra (3 hónap) garanciát vállalunk, miközben az új nyomtatófejre, mint kellék (fogyó eszköz), a gyártó nem biztosít garanciát.

  6. Az elmúlt évek alatt minden iparág ahol mátrix nyomtatót, pénztárgépet, ATM-eket és egyéb mátrix alapú nyomtatót használnak, megbizonyosodott arról hogy a javított termékekkel pénzt, időt takarít meg és minőséget valamint biztonságot kap cserébe. Jelenleg a világon egyre többen élnek ezzel a lehetőséggel. Az egyéni felhasználók mellett a nagy cégek és állami egységek is ezt a szolgáltatást választják. Referenciaként megemlítek egy pár nemzetközileg is ismert romániai partnert, mint például a MOL, Shell, OMV benzinkút hálózatok, Metró, Billa áruházlánc, és számos helyi nyomtatókereskedő és javító cég.